De kracht van een familiebedrijf

Ontstaan uit een liefde voor Solid Surface.

Begin jaren negentig kwam Gerard Idzes, huidige directeur van Cora Techniek, in aanraking met Corian®. Het materiaal, dat een uitvinding is van DuPont de Nemours en destijds de eerste in zijn soort als Solid Surface materiaal was, greep direct de interesse. Hij was zo gecharmeerd van het materiaal dat hij in 2001 besloot voor zichzelf te beginnen. Cora Techniek was geboren.

Door de jaren heen heeft het bedrijf zicht ontwikkeld tot een gerenommeerde speler in de markt van Solid Surface. Het leveren van constante kwaliteit en de drang om nieuwe bewerkingsmogelijkheden te ontwikkelen hebben eraan bijgedragen dat het bedrijf de afgelopen jaren een gestage groei heeft doorgemaakt.

Inmiddels levert Cora Techniek in de BeNeLux aan een groeiende kring van opdrachtgevers en zijn beide zonen tot het bedrijf toegetreden. Het bedrijf is sinds 2007 gevestigd aan de Ommelseweg 54 in Asten en heeft op dit adres de afgelopen jaren de nodige uitbreidingen doorgevoerd. Inmiddels beschikt Cora Techniek over 3-assige en 5-assige CNC machines, diverse ovens om te thermovormen en heeft het de machines om Solid Surface zowel vacuüm als hydraulische te persen. Sinds 2018 is er een heuse Solid Surface showroom ontwikkeld waar klanten, opdrachtgevers en architecten ontvangen kunnen worden en de mogelijkheden van Solid Surface kunnen aanschouwen.

Wij nodigen u dan ook van harte uit om een bezoek te komen brengen.