Solid Surface in de zorg

Hygiëne en netheid staan voorop in ziekenhuizen en laboratoria, en alle gebruikte materialen moeten aan de strengste normen voldoen. De beste acrylgeboden Solid Surface merken als Corian en HI-MACS hebben een gecertificeerde weerstand tegen vuil, virussen, bacteriën en een groot aantal chemicaliën waardoor het breed toepasbaar is in de gezondheidszorg.

OK Bronovo ism Architectenbureau Koldeweij

Ontvangstbalies

Met Solid Surface kunnen ontvangstbalies en werkruimtes gecreëerd worden die zowel praktisch als mooi zijn. Het materiaal voelt prettig aan, is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Tevens is het bewerkbaar als geen ander materiaal waardoor vrijwel elk ontwerp gerealiseerd kan worden. Zo is het materiaal te thermovormen en “buigen” en naadloos te verlijmen waardoor er met het materiaal uiterst hygiënische oplossing gecreëerd kunnen worden.

Gethermovormde balie met LED

Laboratoriumbladen en werkbladen

Solid Surface is uiterst geschikt voor toepassingen in de gezondheidszorg. Het materiaal is massief, niet-poreus, gemakkelijk te onderhouden en gaat de groei van bacteriën en schimmels tegen. Tevens is het materiaal naadloos te verlijmen waardoor er met het materiaal uiterst hygiënische oplossing ontworpen kunnen worden.

Corian werkblad maatwerk endoscopie - detail 1
OK Bronovo ism Architectenbureau Koldeweij

Apotheken, tandartspraktijken en huisartsenposten

Ook tandartspraktijken, apotheken en huisartsenposten kunnen worden ingericht met hygiënische Solid Surface materialen als Corian en HI-MACS. het materiaal is door de naadloze en niet-poreuze eigenschappen hygiënisch en creëert door het smetteloze en klinische uiterlijk rust bij patiënten. Het materiaal is eveneens praktisch door de naadloze eigenschap en gemakkelijk in onderhoud. Door te spelen met licht kunnen bepaalde delen van een balie worden opgelicht zodat bijvoorbeeld balie-nummers of een logo zichtbaar wordt opgelicht.

Toiletgroepen en publieke restaurants

Met Solid Surface merken als Corian en HI-MACS creëert u plezierige en schone toiletbezoeken en kunt u langer genieten van de inrichting van bedrijfskantines en publiekelijke restaurants. Wij kunnen vrijwel elk type wastafel geheel op maat maken en hebben ervaring met het toepassen van bijvoorbeeld Dyson Airblade handdrogers, om nog meer hygiëne te creëren binnen toiletruimtes. Wij kunnen grote en lange wastafels met achterwanden geheel naadloos op locatie verlijmen en installeren desgewenst ook grote restaurant-meubels op locatie. De herstelbaarheid van o.a. Corian geeft het materiaal een duurzaam karakter.

Corian behuizingen in de farmaceutische industrie

Met behulp van de ervaring en technische kennis van Cora Techniek in de verwerking van Corian is een hoogwaardige behuizing gecreëerd voor het medicijnzakjes verificatiesysteem dat door Blisterpartner werd ontworpen. Wat begon als een test om de behuizing esthetisch gezien een upgrade te geven wordt momenteel wereldwijd verkocht als een machine van de hoogste kwaliteit vervaardigt van de beste materialen.

Corian werkbladen in Medibus van VDL Venlo

Mobiliteitsoplossingen kunnen helpen om de participatie en kwaliteit van leven te vergroten. De rollende medische praktijk wordt ingezet als mobiele huisartsenpraktijk in Duitsland. Het voertuig is voorzien van een behandelkamer met alle gebruikelijke apparatuur die een arts nodig heeft, een spreekkamer, klein laboratorium en een wachtruimte. Binnenin de bus is gekozen voor een Corian werkblad. De bus is gemaakt door VDL Bus Venlo in samenwerking met VDL Bus Heerenveen en VDL Bus Chassis.

Corian bladen in VDL Medibus

Bekijk hieronder andere gerealiseerde projecten