Wat is Solid Surface?

Eigenschappen van Solid Surface

Solid Surface is een verzamelnaam voor duurzame oppervlaktematerialen die bestaan uit acryl en/of polyester gebonden natuurlijke mineralen en pigmenten. Het materiaal is niet poreus, door en door en voelt toch zacht aan. Tevens is het gemakkelijk in onderhoud en naadloos te verlijmen waardoor niet alleen vrijwel elke vorm te vervaardigen is, maar bij beschadiging ook vrijwel altijd in originele staat kan worden hersteld! Een opsomming van de belangrijkste eigenschappen:

• Duurzaam
• Niet Poreus
• Hygiënisch
• Verkleurd niet
• Gemakkelijk te reinigen
• Naadloos te verwerken
• Herstelbaar
• Vervormbaar

Solid Surface is verkrijgbaar in vele afmetingen en dikte. De meest voorkomende afmeting en dikte zijn 12mm platen met afmeting 12x760x3650mm. Deze afmeting is in vrijwel elk merk en kleur te verkrijgen. Afhankelijk van de beoogde toepassing kan er gekozen worden om platen in andere afmetingen toe te passen. Zo zijn er in sommige merken en kleuren ook platen in 3, 4, 6, 19 en 25mm te verkrijgen en kunnen breedte afmetingen variëren van 760mm of 930mm tot circa 1300mm of 1520mm. Solid Surface merken als Corian en HI-MACS hebben een uitgebreid kleurenpallet welke elk jaar wordt geëvalueerd en gemeten met huidige trends. Zo is vrijwel elke unikleur te verkrijgen in Solid Surface en zijn er diverse kleuren waarmee een bepaalde eigenheid aan het ontwerp gegeven kan worden. Zo zijn er kleuren met kleine en grove spikkels en structuren, betonlook kleuren, kleuren met marmer-structuren en zelfs kleuren die een glinsterend effect geven. Wil je spelen met licht? Dan kan dat uitstekend met Solid Surface. Er zijn namelijk kleuren met een lichtdoorlatende eigenschap voor speciale toepassingen!

Van nature heeft het materiaal een matte uitstraling waardoor het modern en strak overkomt. Het materiaal kan naar wens worden gepolijst door de schuurstappen op te waarderen. Dit kan geheel op wens van mat, naar zijdeglans, of zelfs hoogglans!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.