Sky-is-the-limit- krul thermovormen Corian

Wie alleen aan aanrechtbladen en tafelbladen denkt gaat aan veel toepassingen voorbij. Het materiaal biedt nieuwe perspectieven op het gebied van meubels, product-design en behuizing, meubel- en wandbekleding en talloze andere toepassingen. Hieronder een opsomming van de bewerkingsmogelijkheden van het materiaal:

NAADLOOS VERLIJMEN
Solid Surface laat zich naadloos verlijmen. Dit heeft als resultaat dat er nooit spraken is van een naad en dat men betreft afmetingen vrij is in het ontwerp. Men zou oneindig lange oppervlakken kunnen creëren zonder dat er ook maar één naad in het oppervlak zit. Ook zou men verschillende kleuren in oppervlakken naadloos in elkaar over kunnen laten lopen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

THERMOVORMEN
Cora Techniek beschikt over verschillende machines en apparaten waarmee thermovormen mogelijk wordt. Denk hierbij aan meerdere thermovormers, vacuümpersen en hydraulische persen. In principe wordt hiermee elk 3D ontwerp mogelijk gemaakt.

FREZEN EN ZAGEN
Solid Surface is, mits de juiste soort zaag en bits worden gebruikt, te zagen en frezen. Hierdoor kan het materiaal met het juiste vakmanschap perfect op maat worden gemaakt. Met de juiste CNC technieken kunnen vormen gemakkelijk en snel uitgefreesd worden.

MATERIALEN COMBINEREN
Solid Surface is ook gemakkelijk te combineren met ander materiaal. Combinaties met steen, hout, glas en rvs. Het kan allemaal en geeft vaak een oogverblindend resultaat. Materialen kunnen elkaar versterken mits dit goed wordt toegepast.

SPELEN MET KLEUREN
Net zoals dat we verschillende materialen kunnen combineren, is het ook mogelijk om verschillende kleuren Solid Surface te combineren. Vrijwel elk Solid Surface merk heeft namelijk een enorm groot scala aan verschillende kleuren die allen gecombineerd kunnen worden. Van bekendere RAL-kleuren tot aan kleuren met gevarieerde of juist rustige structuren. Er is voor ieder wat wils.

SPELEN MET LICHT!
Diverse Solid Surface merken hebben op dit moment meerdere tinten ontworpen waarbij de kleur lichtdoorlatende eigenschappen vertoont. Hierdoor kan men betoverende lichteffecten creëeren. Ook met de juiste CNC technieken is het mogelijk om verlichtingsoplossingen toe te passen waarbij structuren of namen zichtbaar kunnen worden door middel van het plaatsen van een lamp.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *